Новости

Пиволенд со уште еден стејџ!

Петок, 06 Септември 2013 14:07

Пиволенд со уште еден стејџ!

Пиволенд 2013 го откри своето изненадување кое беше највено пред неколку дена. Покрај најавените 3 стејџа (главен, денс и кавер бенд) посетителите ќе имаат можност за уште едно музичко освежување – 4ти стејџ за кој ќе се погрижат момците од радио МОФ. На оваа сцена предност ќе им биде дадена…

Повеќе...

Официјална промо-журка на Пиволенд 2013

Четврток, 05 Септември 2013 20:05

Официјална промо-журка на Пиволенд 2013

Драменбејс размрдување на Градската плажа во Скопје Во недела, 8.септември, на Градската плажа, Камен мост ќе се одржи драменбејс промо-журка како најава за претстојниот традиционален фестивал „Пиволенд". Домаќин ќе биде барот „Ториа", а ќе настапат три нови и надежни имиња на македонската клабинг сцена: Владимир Кесковски - Кеско, Симон Кипровски…

Повеќе...

Парче Куба на Пиволенд

Понеделник, 02 Септември 2013 13:08

Парче Куба на Пиволенд

Повеќе од 40 различни пива и кубанско изненадување на отварањето на Пиволенд 2013!На 11.09.2013 (Среда) во организација на здружението Пиволенд и град Скопје на старо - новата локација скопското Кале започнува шестото издание на гурманскиот фестивал на пивото, Пиволенд 2013. Љубителите на пивото оваа година ќе имаат можност да дегустираат…

Повеќе...

Пиволенд 2013

Понеделник, 02 Септември 2013 13:03

Пиволенд 2013

Оваа година по шести пат во Скопје ќе се одржи гурманскиот викенд со пиво – Пиволенд. Пиволенд 2013 ќе се одржи на својата стара локација, скопското Кале од 11ти до 15ти септември. Сите љубители на пивото на овогодинешниот фестивал ќе можат да си одберат помеѓу триесетина видови на пиво, домашни…

Повеќе...

Пиволенд 2013 единствен фестивал на пивото во Скопје

Понеделник, 02 Септември 2013 12:49

(Интервју со Сандра Темова одговорна за односи со јавноста за Пиволенд) Пиволенд 2013 ќе се одржи на скопското Кале од 11 до 15 септември. Оваа година фестивалот е фокусиран кон промоција на македонската музичка сцена, македонската храна и македонската култура. Како дел од изведуваците кои ќе можеме да ги видиме…

Повеќе...

„Пиволенд“ се враќа на Кале!

Сабота, 24 Август 2013 10:54

„Пиволенд“ се враќа на Кале!

„Пиволенд" повторно се враќа во своето седло. На голема радост на пиволендџиите шестото по ред издание на скопскиот пивски фестивал ќе се одржи на Кале. Љубителите на пиво ќе можат да уживаат во спектарот од околу триесетина видови пенливо задоволство. Секако бидејќи пиво не иде без храна, „Пиволенд" им ветува…

Повеќе...